Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στην εξέλιξη της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Η S&P υποβάθμισε το outlook για την Αυστραλία σε "αρνητικό". Αύριο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα και ήπιες –συγκριτικά με τις έντονες διακυμάνσεις του προηγούμενου διαστήματος- μεταβολές, στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας, εν αναμονή και της ανακοίνωσης –αύριο- των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Χθες, μετά το κλείσιμο της Wall Street ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «ψήγματα ελπίδας» στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 250 δις. δολάρια ως έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τις μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, νωρίς σήμερα, η S&P υποβάθμισε το outlook για την Αυστραλία σε «αρνητικό» από «σταθερό», τονίζοντας πως το κόστος καταπολέμησης του ιού θα επιβαρύνει σοβαρά τα οικονομικά της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,35% στις 19.394 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,11% ο Shanghai Composite στις 2.817 μονάδες, κατά 0,3% ο CSI στις 3.786 μονάδες και κατά 0,4% ο Hang Seng στις 24.152 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,72% στις 1.835 μονάδες και κατά 0,52% ο δείκτης ASX στις 5.329 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v