Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στην Κίνα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στον OPEC+ η προσοχή. Περιορισμένες συναλλαγές, καθώς πολλά χρηματιστήρια στην Ασία είναι κλειστά σήμερα Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Δεν θα ανοίξουν οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ήπιες κινήσεις καταγράφονται στα λίγα χρηματιστήρια της Ασίας που παραμένουν σήμερα ανοικτά. Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες καθώς οι περισσότερες αγορές παραμένουν κλειστές σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Πιέσεις δέχεται η αγορά της Κίνας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της χώρας που αυξήθηκε μεν τον Μάρτιο, όχι όμως όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Μάρτιο σε ετήσια βάση κατά 4,3%, έναντι του 4,8% που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών του OPEC και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών (OPEC+) σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμφωνία για μείωση της παραγωγής προκειμένου να στηριχθεί η αγορά τώρα που η ζήτηση για πετρέλαιο κάνει «βουτιά» λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται εν μέσω πανδημίας. Χθες το Μεξικό φέρεται να αρνήθηκε να συμφωνήσει σε περικοπές, ενώ Σαουδική Αραβία και Ρωσία συμφώνησαν σε μειώσεις που θα αφαιρούσαν από την προσφορά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,56% στις 19.453 μονάδες,  ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,89% στις 2.800 μονάδες, 0,46% ο CSI στις 3.775 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,91% στις 1.852 μονάδες.

Ποιες αγορές είναι κλειστές

Καθώς σήμερα είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ινδία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Κλειστή θα είναι σήμερα η Wall Street και όλα τα αμερικανικά χρηματιστήρια (εμπορευμάτων, ομολόγων κλπ), που όμως θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα.

Στην Ευρώπη, όλα τα χρηματιστήρια –περιλαμβανομένου και του Χρηματιστηρίου της Αθήνας- θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v