Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η επιδείνωση των σινοαμερικανικών σχέσεων με επίκεντρο το Χονγκ Κονγκ, καθώς και το νέο πακέτο τόνωσης άνω των 929 δισ. δολαρίων που προωθεί το Τόκιο, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών σχέσεων, με επίκεντρο το Χονγκ Κονγκ και τον κίνδυνο να χάσει την αυτονομία του και να σταματήσει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα.

Σημαντικά κέρδη, ωστόσο, κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei που ανέφερε πως η χώρα εξετάζει νέο πακέτο τόνωσης ύψους άνω των 929 δισ. δολαρίων, που θα απαρτίζεται κυρίως από προγράμματα χρηματοπιστωτικής βοήθειας για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,73% στις 20.741 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.812 μονάδες, απώλειες 0,11% για τον CSI στις 3.819 μονάδες και 0,42% για τον Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 1,21% στις 1.994 μονάδες και 2,16% ο ASX στις 5.729 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v