Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τις νέες εντάσεις στο Χονγκ Κονγκ

Οι απειλές του Τραμπ για επιβολή κυρώσεων στο Πεκίνο λόγω του Χονγκ Κονγκ δημιουργούν εκ νέου αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με επίκεντρο τώρα το Χονγκ Κονγκ, μετριάζοντας έτσι την αισιοδοξία που δημιουργεί η προσπάθεια επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε αργά χθες Τρίτη πως ετοιμάζεται να αναλάβει δράση κατά της Κίνας αυτήν την εβδομάδα, λόγω της προσπάθειας του Πεκίνου να επιβάλει νόμους εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Reuters.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για εντάσεις Χονγκ Κονγκ, με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Νομοθετικό Συμβούλιο, καθώς ακτιβιστές καλούν σε διαδηλώσεις κατά ενός νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την ασέβεια προς τον Κινεζικό εθνικό ύμνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,12% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,7% υψηλότερα στις 21.419 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 2.838 μονάδες, κατά 0,53% ο CSI στις 3.852 μονάδες, κατά 0,29% ο ASX στις 5.873 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο Kospi στις 2.028 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,76% στις 23.205 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v