Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια, βουτάει το αργό

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών αξιολογούν αρνητικά οι επενδυτές. Σε καραντίνα 10 συνοικίες στο Πεκίνο. Με πτώση 3,49% έκλεισε ο Νikkei, απώλες και για τις κινεζικές μετοχές. Κατρακύλα 4,9% για το αργό.

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια, βουτάει το αργό

Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη δυνητική επίπτωση της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με ισχυρή πτώση 3,49%, στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε αρνητικά κατά 2,19%. Πτώση σημειώνουν και οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να χάνει 0,7% και τον Shenzen 0,1%.

Κατά 2,3% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο KOSPI στη Νότια Κορέα χάνει 3,9%.

Αλλες δέκα συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της κινεζικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Στις ΗΠΑ, το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα ανέφεραν επίσης αριθμό-ρεκόρ όσον αφορά τις νοσηλείες που σχετίζονται με κορωνοϊό το Σάββατο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 4,9%, στα 34,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 3,5%, στα $37,38.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v