Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η άρση των lockdowns τρέφει τις ελπίδες των επενδυτών για μια σχετικά γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η άρση των lockdowns που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τρέφει τις ελπίδες των επενδυτών για μια σχετικά γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν απρόσμενη πτώση της ανεργίας, στέλνοντας τους δείκτες της Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά.

Τον Μάρτιο, οι παγκόσμιες αγορές είχαν κάνει βουτιά καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την έκταση της ζημιάς που θα προκαλούσε στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία, ωστόσο τώρα οι περισσότεροι δείκτες επιστρέφουν στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,38% χαμηλότερα στις 23.091 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,57% στις 2.954 μονάδες, κατά 0,62% ο CSI στις 4.046, οριακά στο «πράσινο» ο Kospi στις 2.185 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,84% στις 25.232 μονάδες και 2,39% ο ASX στις 6.262 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v