Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με θετικό βήμα κλείνουν εβδομάδα οι ασιατικές μετοχές

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο κατά 0,7%, ήπιες μεταβολές στην ηπειρωτική Κίνα. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5%, στα 37,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με κέρδη κατά 0,8%, φτάνει στα $40,31.

Με θετικό βήμα κλείνουν εβδομάδα οι ασιατικές μετοχές

Κυρίως θετικά κινούνται οι μετοχές το απόγευμα της Παρασκευής στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας -εκτός αγροτικού τομέα- στις Ηνωμένες Πολιτείες, αργότερα μέσα στη μέρα.

Την ίδια ώρα, περίπου 1,9 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Είναι η ενδέκατη εβδομάδα που οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κινούνται υψηλότερα από το ένα εκατομμύριο.

Ηπιες μεταβολές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να ενισχύεται κατά 0,2% και τον Shenzen να υποχωρεί κατά 0,3%.

Με κέρδη κατά 0,7% ολοκλήρωσε συνεδρίαση το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα κινείται κατά 1,4% ανοδικά. Ανοδος 0,5% για τον MSCI εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και του Ειρηνικού.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο κατά 0,7%, στις 22.860 μονάδες, ενώ ο ASX στην Αυστραλία έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα, κατά 0,1%.

H ΕΚΤ αύξησε τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ στα 1,35 δισ. ευρώ συνολικά. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τα 500 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αγορές. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τον ορίζοντα του προγράμματος τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5%, στα 37,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με κέρδη κατά 0,8%, φτάνει στα $40,31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v