Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed έριξε τις ασιατικές αγορές

Οι προβλέψεις της Fed για βαριά ύφεση, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Για περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου δεσμεύτηκε η Κίνα.

Οι ζοφερές προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία, ως επίπτωση της πανδημίας, έβαλαν φρένο στην αισιοδοξία που εμφάνιζαν το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές, ενώ τα ομόλογα έκαναν ράλι εν μέσω εκτιμήσεων πως μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα τόνωσης προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκαμψη.

Ο επικεφαλής της Fed προέβλεψε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 6,5% το 2020 και η ανεργία θα παραμείνει στο 9,3% στο τέλος του έτους.

Νωρίτερα, τα στοιχεία έδειξαν πως ο δομικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που ώθησε τον επικεφαλής της Fed να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων και να τονίσει πως η ανάκαμψη θα χρειαστεί πολύ καιρό.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, το υπουργείο Εμπορίου δεσμεύτηκε για περαιτέρω μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων στη χώρα, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση 15% τον Μάιο σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,82% στις 22.472 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,6% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.926 μονάδες, κατά περίπου 1% ο CSI στις 4.000 μονάδες, απώλειες 1,72% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 24.618 μονάδες, 2,12% ο Kospi στις 2.149 μονάδες και 3,12% ο ASX στις 6.073 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v