Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριμήνου οι ασιατικές αγορές

Οι ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις κλιμακούμενες κοινωνικές αναταραχές στις ΗΠΑ. Στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις παρέχει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αγοράζοντας το 40% των δανείων τους.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών «σκαρφάλωσαν» οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα τόνωσης των οικονομιών και χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ανά τον κόσμο, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που προκαλεί η κλιμάκωση των κοινωνικών αναταραχών στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε πως η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προβαίνει σε κινήσεις στήριξης των μικρών επιχειρήσεων της χώρας, χρησιμοποιώντας κεφάλαια 400 δισ. γουάν (περίπου 56,2 δισ. δολαρίων) από ένα ειδικό εργαλείο δανεισμού, ώστε να αγοράσει ποσοστό 40% των δανείων των μικρών επιχειρήσεων, για τη χρονική περίοδο από την 1η Μαρτίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,29% στις 22.613 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,5% ο Shanghai Composite στις 2.935 μονάδες και 0,46% για τον CSI στις 4.001 μονάδες, κατά 1,2% ενισχύεται ο Hang Seng στις 24.281 μονάδες και κατά 1,7% ο ASX στις 6.061 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κάνει ράλι 3,1% στις 2.152 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v