Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed δίνει «φτερά» στις ασιατικές αγορές

Η έναρξη του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις ανησυχίες για δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ράλι σχεδόν 4,9% στο Τόκιο και 5,3% Σεούλ.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η επίσημη έναρξη του προγράμματος εταιρικών ομολόγων από τη Fed δίνει ώθηση στο επενδυτικό κλίμα διεθνώς και λειτουργεί αντισταθμιστικά στις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 3,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 4,88% στις 22.582 μονάδες. Κέρδη 5,28% σημειώνει ο Kospi στις 2.138 μονάδες, 3,91% ο ASX στις 6.058 μονάδες και 2,77% ο Hang Seng στις 24.435 μονάδες, ενώ στην Κίνα τα κέρδη περιορίζονται στο 1,3% για τον Shanghai Composite στις 2.927 μονάδες και στο 1,34% για τον CSI στις 4.007 μονάδες.

Η Fed ξεκινά σήμερα να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αποφάσισε να εφαρμόσει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι παγκόσμιες μετοχές είχαν καταγράψει απότομη πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία και της επανεμφάνισης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πεκίνο.

Ωστόσο, οι αγορές εταιρικών ομολόγων από τη Fed και τα δεδομένα που δείχνουν πως τα νέα κρούσματα στο Πεκίνο είναι υπό έλεγχο, συνέβαλαν ώστε οι μετοχές να αντιστρέψουν την πορεία τους και να κινηθούν υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v