Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ενδείξεις ανάκαμψης της βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας αντισταθμίζουν τις πιέσεις που προκαλεί η κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά λόγω της κλιμάκωσης των σινοαμερικανικών εντάσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι ενδείξεις ανάκαμψης της βιομηχανικής δραστηριότητας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αμβλύνουν τις πιέσεις.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η σύλληψη, σήμερα το πρωί, μεγιστάνα του τομέα των μέσων ενημέρωσης στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο του νέου νόμου του Πεκίνου για την εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», κέρδη 1,06% για τον Shanghai Composite στις 3.389 μονάδες, 0,7% για τον CSI στις 4.747 μονάδες, 1,66% για τον ASX στις 6.247 μονάδες και 1,47% για τον Kospi στις 2.386 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,14% στις 24.497 μονάδες.

Κλειστό λόγω αργίας παρέμεινε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v