Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά τις σινοαμερικανικές εντάσεις

Οι επενδυτές περιμένουν την συνάντηση των ανώτατων Αμερικανών και Κινέζων εμπορικών αξιωματούχων το Σάββατο, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το γεγονός πως η νέα κλιμάκωση της σινοαμερικανικής έντασης δεν δείχνει να περνάει στη «σφαίρα» του εμπορίου, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ για τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, ανακουφίζουν τους επενδυτές.

Οι επενδυτές περιμένουν την συνάντηση των ανώτατων Αμερικανών και Κινέζων εμπορικών αξιωματούχων το Σάββατο, στο  πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει άνοδο 1,91% στις 22.755 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,48% ο Shanghai Composite στις 3.395 μονάδες κατά 0,75% ο CSI στις 4.760 μονάδες και κατά 0,33% ο ASX στις 6.267 μονάδες, κέρδη 1,58% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.423 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κάνει ράλι 2,44% στις 24.971 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v