Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω ΗΠΑ στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ και το ζήτημα των νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας, ενώ οι ελπίδες για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού οδηγούν ορισμένους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους σε "ασφαλή καταφύγια"

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για το αν τελικά οι αμερικανοί νομοθέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον επιπλέον γύρο μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώθησαν ορισμένους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους σε "ασφαλή καταφύγια" όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, και να αγοράσουν μετοχές εταιρειών που είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,76% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,36% στις 22.831 μονάδες.

Πτώση 1,64% για τον Shanghai Composite στις 3.285 μονάδες, 1,74% για τον CSI στις 4.600 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX εμφανίζει περιορισμένες απώλειες 0,39% στις 6.247 μονάδες και 0,19% ο Hang Seng στις 24.843 μονάδες, και ο δείκτης Kospi κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 2.418 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v