Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις, αλλά και τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ. Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ, εν όψει της αυριανής συνάντησης που θα έχουν αντιπρόσωποι των ΗΠΑ και της Κίνας για τη σινοαμερικανική εμπορική συμφωνία, ενώ η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης αναφορικά με τα νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αποθαρρύνουν ορισμένους από την τοποθέτηση σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των traders μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας, που κατέγραψαν απρόσμενη πτώση τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας πως η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,14%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,07% υψηλότερα στις 23.266 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.329 μονάδες, κατά 0,54% ο CSI στις 4.660 μονάδες και κατά 0,59% ο ASX στις 6.260 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα στις 25.220 μονάδες και ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,54% στις 2.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v