Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed, Κίνα και κορωνοϊός πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Η αβεβαιότητα για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις κινήσεις "απομόνωσης" της Κίνας και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανησυχούν τους επενδυτές.

Η επιφυλακτική στάση της Fed για την οικονομία, σε συνδυασμό με τις εντάσεις γύρω από την Κίνα αλλά και τα νέα clusters μολύνσεων κορωνοϊού, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές έφτασαν να υποχωρούν κατά σχεδόν 1%  λόγω των ανησυχιών πως οι σχέσεις με την Κίνα θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο μετά τις πληροφορίες που φέρουν τις ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας να απορρίπτουν εξαγορές από κινεζικές εταιρείες.

Στην Κίνα, οι δείκτες πιέζονται καθώς φθίνουν οι προσδοκίες για επιπλέον νομισματική χαλάρωση, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο.

Στη δε Σεούλ, ο δείκτης καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τις 15 Ιουνίου, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει πτώση 1,79% και 0,95% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.886 μονάδες.

Πτώση 0,97% για τον Shanghai Composite στις 3.375 μονάδες, 1% για τον CSI στις 4.692 μονάδες, ισχυρές απώλειες 3,65% για τον Kospi στις 2.274 μονάδες και 2% για τον Hang Seng στις 24.672 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον ASX περιορίζονται στο 0,67% στις 6.271 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v