Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 7 μηνών οι ασιατικές μετοχές

Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές του Ιουλίου. Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή, εν αναμονή εξελίξεων ως προς το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Μικτά πρόσημα και σήμερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να κινούνται σε υψηλό επτά εβδομάδων με ώθηση από το ιστορικό υψηλό του S&P 500, ενώ οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από το γεγονός πως τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμένονταν.

Συγκεκριμένα, οι ιαπωνικές εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 19,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για βελτίωση μετά την πτώση του 26,2% του Ιουνίου, ενώ τα στοιχεία είναι λίγο καλύτερα του αναμενόμενου. Επίσης, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2019 κατεγράφη αύξηση 8,2% στις εξαγωγές προς την Κίνα. Εξάλλου, η σχεδόν 21% μείωση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ ήταν πολύ καλύτερη από την πτώση του 50,6% του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή είναι στραμμένη στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ενδείξεις πως ίσως αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας – οι Δημοκρατικοί φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις στις προτάσεις τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να ψάχνουν για ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα αναφορικά με το forward guidance τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,25% στις 23.108 μονάδες.

Απώλειες 0,44% για τον Shanghai Composite στις 3.435 μονάδες, 0,67% για τον CSI στις 4.782 μονάδες και 1,04% για τον Hang Seng στις 25.104 μονάδες ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,79% στις 6.318 μονάδες και κατά 0,66% ο δείκτης Kospi στις 2.363 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v