Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Βουτιά 4% κάνουν οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας τσιπ SMIC, άλμα 17% για την China Evengrande Group. Ανοδος 19,1% για τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας τον Αύγουστο. Σταθερό το δολάριο έναντι του γουάν, υποχωρεί έναντι του γεν. Πτώση για το αργό.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής τσιπ SMIC τη Δευτέρα, μετά τα δημοσιεύματα για επιβολή αμερικανικών περιορισμών στις εξαγωγές της λόγω κινδύνου στρατιωτικής χρήσης. Οι μετοχές της κάνουν «κάνουν βουτιά» 4,6%.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της China Evengrande Group στο Χονγκ Κονγκ κάνουν άλμα 17%. Η κίνηση έρχεται αφότου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δραστηριότητές της παραμένουν σταθερές και υγιείς ενώ οι οικονομικές συνθήκες διατηρούνται εύρωστες.

Με κέρδη 1,2% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με πτώση 0,2% ο ASX στην Αυστραλία. Οριακή πτώση για τις μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, ανοδικά κινείται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατά 0,6%. Κέρδη 1,4% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα και 1,8% στην Ταϊβάν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν κατά 19,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την αρμόδια Στατιστική Αρχή.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παραμένει σταθερό έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,823 γουάν ανά δολάριο, ενώ υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το ιαπωνικό γεν, στα 105,30 γεν ανά δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,9%, στα 39,88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,8%, διαμορφώνεται στα $41,59.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v