Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Tα θετικά σημάδια για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχουν γενικά στηρίξει τις ασιατικές αγορές, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την παγκόσμια οικονομία και να δημιουργεί ανησυχία για τις υψηλές αποτιμήσεις.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ, εν αναμονή του πρώτου προεδρικού debate, ενώ διατηρούν την επιφυλακτική τους στάση αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν το «ορόσημο» του 1 εκατ. ανθρώπων.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα θετικά σημάδια για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχουν γενικά στηρίξει τις ασιατικές αγορές, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την παγκόσμια οικονομία και να δημιουργεί ανησυχία για τις υψηλές αποτιμήσεις.

Το κλίμα, πάντως, είναι υποτονικό, εν όψει του εορτασμού της Χρυσής Εβδομάδας στην Κίνα (1-8 Οκτωβρίου) και άλλων εθνικών εορτών στην περιοχή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,3% υψηλότερα και κατά περίπου 0,1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.531 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,38% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.229 μονάδες, κατά 0,39% ο CSI στις 4.599 μονάδες, κατά 0,94% ο Kospi στις 2.330 μονάδες, ο δείκτης ASX ενισχύεται οριακά στις 6.136 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,56% στις 23.344 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v