Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν στο debate στις ΗΠΑ ως προς το αν ο Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άρεσαν στους επενδυτές. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον PMI στην Κίνα.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το debate μεταξύ των δυο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ να μην αφήνει καλή «γεύση» στους επενδυτές, αν και τα στοιχεία για τον PMI στην Κίνα στήριξαν τη Σαγκάη.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών κινούνταν αρχικά υψηλότερα, ωστόσο όταν ο Τραμπ με τις δηλώσεις του δημιούργησε αμφιβολία ως προς το αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, οι δείκτες κινήθηκαν πτωτικά.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,0 τον Αύγουστο, υψηλότερα από τις 51,2 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο δείκτης υπηρεσιών επίσης αυξήθηκε, στις 55,9 μονάδες από 55,2 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε πτώση 1,5% στις 23.185 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 3.211 μονάδες, κατά 0,3% ο CSI στις 4.578 μονάδες, απώλειες 1,94% για τον ASX στις 6.022 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,72% στις 23.443 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v