Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Υποτονικές συναλλαγές στις ασιατικές αγορές, με τις περισσότερες εξ αυτών να «απουσιάζουν» λόγω εθνικών εορτών, ενώ στο χρηματιστήριο του Τόκιο ανεστάλησαν οι συναλλαγές λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος.

Με περιορισμένες συναλλαγές ξεκίνησε ο μήνας στα ασιατικά χρηματιστήρια, αφ’ ενός λόγω των εθνικών αργιών σε πολλές ασιατικές χώρες, αφ’ ετέρου λόγω του σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο Tokyo Stock Exchange, που οδήγησε σε αναγκαστική αναστολή διαπραγματεύσεων.

Γενικότερα, ωστόσο, οι ελπίδες για μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας επιδρούν θετικά στο κλίμα, παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ.

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο ανακοίνωσε νωρίτερα αναστολή των διαπραγματεύσεων για την υπόλοιπη σημερινή ημέρα λόγω του τεχνικού προβλήματος, σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πει πότε θα επανέλθουν τα συστήματά του. Το χρηματιστήριο ανέφερε πως το ζήτημα προκλήθηκε από πρόβλημα στο hardware και πως δεν έχει βρει αποδείξεις μη εγκεκριμένης πρόσβασης απ’ έξω. Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε δώσει εντολή στο Tokyo Stock Exchange να εντοπίσει την αιτία του τεχνικού προβλήματος που είχε οδηγήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών νωρίτερα σήμερα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%ενώ ο δείκτης ASX κατέγραφε κέρδη 1,1% στις 6.075 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Ινδίας ενισχύθηκε κατά 1,5%.

Κλειστά παρέμειναν λόγω αργίας τα χρηματιστήρια στην ευρύτερη Κίνα και Νότια Κορέα.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v