Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές λόγω Τραμπ

Η είδηση πως ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό προκαλεί ανησυχία για νέο κύμα μεταβλητότητας στις αγορές εν όψει των προεδρικών εκλογών. Κανονικά οι συναλλαγές στο Τόκιο σήμερα, μετά το χθεσινό μπλακ-άουτ.

Η είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ –και η σύζυγός του- βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μπαίνουν σε καραντίνα δημιούργησε αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες να μην καταφέρουν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Ο πρόεδρος Ντόναντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως στενή συνεργάτιδά του είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα μεταβλητότητας στην αγορά, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, αφ΄ ενός η επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου του Τόκιο –όπου λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος χθες ανεστάλησαν οι συναλλαγές για ολόκληρη την ημέρα- και αφ’ ετέρου οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, έδωσαν ώθηση στις αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,27%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε τελικά με απώλειες 0,67% στις 23.029 μονάδες και ο δείκτης ASX 1,42% χαμηλότερα στις 5.983 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως τα χρηματιστήρια της ευρύτερης Κίνας και της Νότιας Κορέας παραμένουν κλειστά λόγω εθνικών αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v