Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις πληροφορίες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ενώ επιστρέφει το ενδιαφέρον για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια,  με ήπιες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες των φαρμακοβιομηχανιών να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την ανάκαμψη που σημείωσε χθες ο κλάδος της τεχνολογίας στη Wall Street. Σημειώνεται πως στις πρόσφατες συνεδριάσεις οι επενδυτές είχαν επιλέξει να στραφούν σε μετοχές άλλων κυκλικών κλάδων που θα επωφελούνταν από μια ανάκαμψη της οικονομίας, μετά τις ανακοινώσεις για τα εμβόλια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά στο «πράσινο», ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,68% στις 25.520 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,25% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.333 μονάδες, κατά 0,07% ο δείκτης CSI στις 4.901 μονάδες, κατά 0,48% ο ASX στις 6.619 μονάδες, κατά 0,41% ο Kospi στις 2.475 μονάδες και κατά 0,45% ο δείκτης Hang Seng στις 26.108 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v