Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως δημιουργεί ανησυχία για "φρένο" στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, παρά τα θετικά νέα που έρχονται από το "μέτωπο" των εμβολίων.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση παρά τις ελπίδες που δημιουργούν τα νεότερα από το «μέτωπο» των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως.

Επιβαρυντικά στο κλίμα λειτουργούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που δημιουργούν ανησυχία πως η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να «φρενάρει» την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Ισχυρότερες απώλειες καταγράφονται στην αγορά του Τόκιο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοντά σε επίπεδα ρεκόρ αλλά και των πληροφοριών πως η πόλη μπορεί να ζητήσει και πάλι από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας, που τον Οκτώβριο εμφάνισαν πολύ καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις, καθώς μειώθηκαν κατά 0,2% έναντι του 4,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3%, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,1% στις 25.728 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.347 μονάδες, ο CSI σταθεροποιείται οριακά χαμηλότερα στις 4.892 μονάδες, κατά 0,14% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 26.451 μονάδες, κατά 0,26% ο Kospi στις 2.545 μονάδες και κατά 0,43% ο ASX στις 6.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v