Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 29 ετών ο Nikkei

Τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία Ιαπωνίας και Κίνας οδήγησαν σε ιστορικό υψηλό τις ασιατικές μετοχές. Κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος το χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παραμέρισαν της ανησυχίες τους για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως και αγόρασαν μετοχές, μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησαν Κίνα και Ιαπωνία.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας δήλωσε νωρίτερα πως ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας θα αυξηθεί το δ’ τρίμηνο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο, κάνοντας λόγο παράλληλα για βελτίωση της προοπτικής της κατανάλωσης και για καλή δυναμική ανάκαμψης του τομέα των υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η οικονομία εμφάνισε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί ποτέ το γ’ τρίμηνο, ανακάμπτοντας σημαντικά από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως η όποια περαιτέρω ανάκαμψη θα είναι μέτρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επεκτάθηκε με ένα ετησιοποιημένο ρυθμό 21,4% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι του 18,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, μετά τη βουτιά 28,8% που είχε καταγράψει το β’ τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,1%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 1987 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε ο δείκτης, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε άνοδο 2,05% στις 25.906 μονάδες, αγγίζοντας υψηλό 29 ετών.

Κέρδη 1,02% για τον Shanghai Composite στις 3.343 μονάδες, 0,84% για τον CSI στις 4.898 μονάδες, 0,54% για τον Hang Seng στις 26.297 μονάδες και 1,97% για τον Kospi στις 2.543 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας οι συναλλαγές διακόπηκαν περίπου 20 λεπτά αφότου ξεκίνησε η συνεδρίαση, λόγω προβλήματος λογισμικού. Οι συναλλαγές θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v