Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η έξαρση της πανδημίας «βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές

Τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας επιβαρύνουν το κλίμα, ωστόσο οι δεσμεύσεις Σι για μείωση των δασμών και αύξηση των εισαγωγών στηρίζουν τους κινεζικούς δείκτες.

Απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά τους οι ασιατικές μετοχές, καθώς η διεύρυνση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19 επιβαρύνει το κλίμα, ενώ στις ΗΠΑ εικάζεται πως η Fed θα πρέπει να αντιδράσει χαλαρώνοντας περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.

Ωστόσο, τα κινεζικά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά μετά τη δέσμευση του προέδρου της χώρας Σι Τζινπίνγκ να μειώσει τους δασμούς και να επεκτείνει τις εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% και κατά 0,36% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 25.634 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,47% διαμορφώνεται ο δείκτης Shanghai Composites στις 3.363 μονάδες και κατά 0,74% ο CSI στις 4.927 μονάδες, ο δείκτης ASX κινείται 0,24% υψηλότερα στις 6.742 μονάδες και λιγότερο από 0,1% ο δείκτης Kospi στις 2.547 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,5% στις 26.411 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v