Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στα εμβόλια

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι ελπίδες για την ανάπτυξη και χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού τονώνουν την αισιοδοξία των επενδυτών για την οικονομική ανάκαμψη.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως και τις καθυστερήσεις στη λήψη νέων μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, οι ελπίδες για εμβόλια κατά του κορωνοϊού τονώνουν τις ελπίδες των επενδυτών για οικονομική ανάκαμψη, στέλνοντας τις ασιατικές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η νέα αισιοδοξία των επενδυτών έρχεται μια ημέρα αφότου στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης που συμμετέχει στις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου,  δήλωσε πως τα πρώτα εμβόλια μπορεί να χορηγηθούν σε αμερικανούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άλλους, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτή η εκτίμηση δημιουργεί ελπίδες πως τα lockdowns που έχουν παραλύσει την παγκόσμια οικονομία μπορεί να βαίνουν προς το τέλος τους, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7%, «σπάζοντας» το ρεκόρ που είχε καταγράψει την Παρασκευή, κέρδη 1,09% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.414 μονάδες, 1,25% για τον CSI στις 5.005 μονάδες, 1,92% για τον Kospi στις 2.602 μονάδες και 0,48% για τον ASX στις 6.772 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται οριακά υψηλότερα στις 26.466 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,42% στις 25.527 μονάδες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v