Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία δημιουργεί αισιοδοξία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο τα κινεζικά χρηματιστήρια πιέζονται λόγω ανησυχιών για την εξέλιξη των σινοαμερικανικών σχέσεων.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές έκλεισαν τελικά σε αρνητικό έδαφος, λόγω των ανησυχιών για την εξέλιξη των σινοαμερικανικών σχέσεων, με το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,33% στις 26.817 μονάδες.

Πτώση 1,12% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.371 μονάδες και 1,34% για τον CSI στις 4.942 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,6% στις 26.463 μονάδες, κατά 0,62% ο δείκτης ASX στις 6.965 μονάδες και ο δείκτης Kospi κάνει ράλι 2% στις 2.755 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v