Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Αφαιρούνται κινεζικές εταιρείες από τους δείκτες μετοχών και ομολόγων της S&P Dow Jones Indices, μετά το σχετικό διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit αλλά και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για το πακέτο οικονομικής στήριξης.

Εν τω μεταξύ, η S&P Dow Jones Indices γνωστοποίησε πως θα αφαιρέσει δέκα κινεζικές εταιρείες από τους δείκτες μετοχών και αρκετές άλλες από τους δείκτες ομολόγων. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ που απαγορεύει την αγορά από αμερικάνους επενδυτές ορισμένων κινεζικών τίτλων.  

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν χαμηλότερα κατά 0,34%  και κατά 0,23% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.756 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 3.371 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, οριακά χαμηλότερα στις 4.937 μονάδες ο CSI, ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,33% στις 2.746 μονάδες, κατά 0,52% ο Hang Seng στις 26.364 μονάδες και κατά 0,69% ο δείκτης ASX στις 6.917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v