Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, να επισκιάζουν το κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργεί η πρόοδος που σημειώνεται σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως του χρόνου θα υπάρξει ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη, την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς, ενώ στις ΗΠΑ οι αρμόδιες αρχές εγκρίνουν το εμβόλιο της Pfizer και η γραμμή παραγωγής της Βραζιλίας αρχίζει να βγάζει τα εμβόλια της Sinovac Biotech.

Την ίδια ώρα, όμως, δεν σημειώνεται πρόοδος σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ στη Βρετανία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για «ισχυρή πιθανότητα» η Βρετανία και η ΕΕ να μην καταφέρουν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,39% χαμηλότερα στις 26.652 μονάδες.

Πτώση 0,77% για τον Shanghai Composite στις 3.347 μονάδες, 1,03% για τον CSI στις 4.889 μονάδες και 0,44% για τον ASX στις 6.886 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,37% στις 26.508 μονάδες και κατά 0,86% ο Kospi στις 2.770 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v