Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

H αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών για τη Γερουσία στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ξαφνική απόφαση του NYSE να μην προχωρήσει τελικά σε διαγραφή τριών κινεζικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών από τους δείκτες του να δίνει ώθηση στην κινεζική αγορά.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών για τη Γερουσία στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές, καθώς μπορεί να έχει επίπτωση στην ικανότητα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιδιώξει την οικονομική πολιτική που επιθυμεί.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε απώλειες 0,37% στις 27.158 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,73% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.528 μονάδες, κέρδη 1,91% για τον CSI στις 5.368 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,62% στις 27.644 μονάδες και κατά 1,57% ο Kospi στις 2.990 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύθηκε οριακά στις 6.955 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v