Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επικύρωση της νίκης Μπάιντεν δίνει «φτερά» στις ασιατικές αγορές

Η προεδρία Μπάιντεν στις ΗΠΑ έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ράλι 22% για τις μετοχές της Hyundai μετά τις πληροφορίες πως συζητά με Apple για ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Υπό πίεση τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το ράλι των μετοχών της Wall Street σε νέο ιστορικό υψηλό χθες, με τους επενδυτές να προσπερνούν τα επεισόδια στο Καπιτώλιο και το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί νωρίτερα από την εξουσία ο Τραμπ, και να στρέφουν την προσοχή τους στις δυνατότητες που ανοίγονται για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν -η νίκη του οποίου επικυρώθηκε και επισήμως- να δανείζεται και να δαπανά τεράστια ποσά, τώρα που όλο το Κογκρέσο (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία) έχει περάσει στα «χέρια» των Δημοκρατικών.

Εν τω μεταξύ, «άλμα» σχεδόν 4% κατέγραψε το χρηματιστήριο της Σεούλ, μετά το ράλι 22% της Hyundai Motor, η οποία σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με την Apple για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Αντιθέτως, πτωτικά συνεχίζουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά και τις ανακοινώσεις των MSCI και FTSE Russell για διαγραφή τριών κινεζικών τηλεπικοινωνιακών από τους παγκόσμιους δείκτες τους, ως απάντηση στο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύει στους Αμερικάνους από τον Νοέμβριο του 2021 να επενδύουν σε εταιρείες που κρίνεται ότι ελέγχονται από τον κινεζικό στρατό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά περίπου 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,36% στις 28.139 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,17% ο Shanghai Composite στις 3.570 μονάδες και κατά 0,33% ο CSI στις 5.495 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κάνει ράλι σχεδόν 4% στις 3.152 μονάδες, κατά 1,2% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 27.879 μονάδες και κατά 0,63% ο ASX στις 7.024 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v