Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

"Έπιασε" η προσπάθεια της Fed να καθησυχάσει για τον πληθωρισμό και το ενδεχόμενο ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Ισχυρά κέρδη για τις ιαπωνικές μετοχές. Πιέσεις στη Σιγκαπούρη καθώς αυστηροποιούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19.

Οι ιαπωνικές μετοχές ηγούνται της ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές, παίρνοντας «σήμα» από τους επενδυτές της Wall Street που «άρπαξαν» μετοχές τις οποίες θεωρούν πως θα επωφεληθούν περισσότερο από μια ανάκαμψη της οικονομίας.

Το σημερινό ράλι διέκοψε την τριήμερη πτώση των μετοχών παγκοσμίως, καθώς η Fed ήταν καθησυχαστική για τον πληθωρισμό, επαναλαμβάνοντας πως οι πιέσεις στις τιμές από το άνοιγμα της οικονομίας θα αποδειχθούν «μεταβατικές».

Μάλιστα, αξιωματούχος της Fed σημείωσε πως τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν μέχρις ότου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είτε δουν τον πληθωρισμό να κινείται υψηλότερα του στόχου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή εάν ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται η αγορά της Σιγκαπούρης, καθώς η κυβέρνηση της χώρας ανακοινώνει περισσότερα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19, μετά την πρόσφατη αύξηση που σημειώθηκε στα κρούσματα της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 2,38% στις 28.108 μονάδες.

Κέρδη 1,57% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.483 μονάδες, 2,2% o CSI στις 5.102 μονάδες, 1,08% ο Kospi στις 3.155 μονάδες και 0,9% ο Hang Seng, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v