Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων τον Απρίλιο. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της Ταϊβάν για παρέμβαση στις αγορές μετοχών και ξένου συναλλάγματος αν χρειαστεί, δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Οι κινεζικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17,7% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης κατά 24,9% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η βιομηχανική παραγωγή, πάντως, διαμορφώθηκε στο επίπεδο που ανέμεναν οι αναλυτές, σημειώνοντας άνοδο 9,8%.

Εν τω μεταξύ, η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει στο επίκεντρο, με τη Σιγκαπούρη να προχωρά σε κλείσιμο των περισσότερων σχολείων της την Τετάρτη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ στην Ταϊβάν η κυβέρνηση επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές πως αν χρειαστεί θα προβεί σε κινήσεις για να σταθεροποιήσει τις αγορές μετοχών και ξένου συναλλάγματος, ωστόσο ο Taiex κατέγραψε νέα «βουτιά» 3,6%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,92% στις 27.824 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,72% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.515 μονάδες, κατά 1,41% ο CSI στις 5.182 μονάδες, κατά 0,62% ο Hang Seng στις 28.201 μονάδες και κατά 0,23% o ASX στις 7.255 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,6% στις 3.134 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v