Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές με ώθηση από την Ταϊβάν

Η ανάκαμψη του δείκτη της Ταϊβάν δίνει ώθηση και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια. Κατά 1,3% συρρικνώθηκε το ιαπωνικό ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Κέρδη κατέγραφαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Taiex να ηγείται της ανόδου, ενώ σημαντικά υψηλότερα κινείται και το Τόκιο παρά το ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ ήταν λίγο χειρότερα των εκτιμήσεων για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε με ετησιοποιημένο ρυθμό 5,1% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου ενώ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση, λίγο περισσότερο από την πτώση 1,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, ράλι σχεδόν 5% έκανε ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν, μετά τη βουτιά των προηγούμενων ημερών εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία, καθώς βουλευτές της χώρας ανέφεραν πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τις ΗΠΑ για να πάρουν μερίδιο από τα εμβόλια κατά της Covid-19 που σχεδιάζει να στείλει ο πρόεδρος Joe Biden στο εξωτερικό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,06% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,23% στις 28.445 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,22% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.524 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 5.180 ο CSI, ο ASX ενισχύεται κατά 0,63% στις 7.301 μονάδες, ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,2% στις 3.172 μονάδες και 1,21% ο δείκτης Hang Seng στις 28.536 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v