Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι πληροφορίες πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει ομοσπονδιακές δαπάνες ύψους 6 τρισ. δολαρίων για το 2022 δίνουν ώθηση και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Κέρδη για έβδομη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πως οι ΗΠΑ θα ηγηθούν της εξόδου του πλανήτη από την πανδημία της Covid-19, με την προσοχή να στρέφεται στο πρόγραμμα δαπανών ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Biden.

Οι New York Times μετέδωσαν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει ομοσπονδιακές δαπάνες ύψους 6 τρις. δολαρίων για το δημοσιονομικό έτος 2022. Σημειώνεται πως η πρόταση του Λευκού Οίκου για τον προϋπολογισμό αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν πως ο αριθμός των Αμερικάνων που αιτήθηκαν επίδομα ανεργίας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,75% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «άλμα» 2,1% στις 29.149 μονάδες.

Οριακές απώλειες για τον Shanghai Composite και τον CSI στις 3.606 και 5.331 μονάδες αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,49% στις 29.253 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατά 0,9% στις 3.194 μονάδες και κατά 1,12% ο ASX στις 7.426 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v