Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed ανησυχεί τους επενδυτές. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με  τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed, αλλά τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας να λειτουργούν υποστηρικτικά για τις αγορές.

Τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες ανέφεραν πως «ένας αριθμός» αξιωματούχων θεωρεί πως αν η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχιστεί, ίσως αρμόζει «να αρχίσουμε να συζητάμε ένα σχέδιο για προσαρμογή του ρυθμού αγοράς τίτλων».

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 38%, έναντι αύξησης περίπου 31% που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, στην Αυστραλία, η ανεργία μειώθηκε στο 5,5% τον Απρίλιο έναντι του 5,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,19% υψηλότερα στις 28.098 μονάδες

Οριακά χαμηλότερα στις 3.509 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, κατά 0,28% ενισχύεται ο CSI στις 5.186 μονάδες, ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,36% στις 3.160 μονάδες και κατά 0,57% ο Hang Seng στις 28.430 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,21% στις 7.252 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v