Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Σε υψηλό δυόμισι μηνών οι κινεζικές μετοχές.

Θετικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ λόγω πληθωρισμού.

Ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 0,24% έναντι του 1 ου ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, τα καθησυχαστικά σχόλια στελεχών της Fed βοήθησαν να στηριχθεί η άποψη πως η πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δεν θα μεταβληθεί για αρκετό καιρό. Με ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση στις ΗΠΑ, που είναι και το προτιμώμενο μέτρο της Fed για τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές μετοχές άγγιξαν υψηλό δυόμισι μηνών, με τις μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των καταναλωτικών προϊόντων και του τουρισμού να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 1% υψηλότερα και κατά 0,58% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.529 μονάδες.

Κέρδη 2,07% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.570 μονάδες, 2,68% για τον CSI στις 5.293 μονάδες και 1,38% για τον Hang Seng στις 28.805 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,7% στις 3.166 μονάδες και κατά 0,88% ο ASX στις 7.339 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v