Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές

Ο καθησυχαστικός τόνος της Fed για τον πληθωρισμό ανακουφίζει τους επενδυτές. Οι αγορές της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Ήπιες μεταβολές σε θετικό πεδίο κατέγραφαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την επιβεβαίωση της ήπιας στάσης της Fed ως προς τη νομισματική της πολιτική, που καθησύχασε τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για το ζήτημα του πληθωρισμού και το ενδεχόμενο να αυξηθούν νωρίτερα τα αμερικανικά επιτόκια.

Ο Richard Clarida, αντιπρόεδρος της Fed, δήλωσε χθες Τρίτη πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να περιορίσει το «ξέσπασμα» του πληθωρισμού και να οδηγήσει σε «ομαλή προσγείωση» χωρίς να εκτροχιαστεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,35% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,44% στις 28.680 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,46% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.598 μονάδες, κατά 0,21% ο CSI στις 5.329 μονάδες, κατά 0,86% ο Hang Seng στις 29.155 μονάδες, ο Kospi σταθεροποιείται στις 3.171 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί οριακά στις 7.344 μονάδες.

Οι αγορές της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v