Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στις ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για την ιδιωτική κατανάλωση και τον πληθωρισμό, που θα μπορούσαν να επαναφέρουν τις συζητήσεις για πρόωρο tapering από τη Fed. Πιέσεις στα κρυπτονομίσματα

Μικτά πρόσημα με περιορισμένες κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν ανακοινώσεις για το πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα δώσουν στοιχεία ως προς τη νομισματική πολιτική της χώρας.

Την Παρασκευή τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από διάφορες χώρες για τους τομείς υπηρεσιών έδειξαν μια θεαματική ανάπτυξη και τώρα τα βλέμματα στρέφονται στα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση και τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα. Ένα αυξημένο νούμερο στον πληθωρισμό θα προκαλέσει ανησυχία και μπορεί να επαναφέρει τις συζητήσεις για πρόωρο περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν υπό πίεση τα κρυπτονομίσματα, εν μέρει λόγω των μέτρων που λαμβάνει η Κίνα για αποτροπή των κερδοσκοπικών και χρηματοοικονομικών ρίσκων, βάζοντας στο στόχαστρο το mining και trading του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, του bitcoin.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,27% υψηλότερα στις 28.394 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,13% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.491 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» οι δείκτες CSI στις 5.139 μονάδες και ASX στις 7.269 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,47% στις 3.141 μονάδες και κατά 0,33% ο Hang Seng στις 28.364 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v