Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια έδειξαν μικρή επιβράδυνση τον Μάιο, αλλά επιτάχυνση στον τεράστιο τομέα των υπηρεσιών της χώρας. Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία. Η προσοχή στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ελπίζοντας πως θα δείξουν αναζωογόνηση των προσλήψεων τον Μάιο και θα διατηρήσουν εντός τροχιάς την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, τα στοιχεία για την δραστηριότητα στα εργοστάσια έδειξαν μικρή επιβράδυνση, αλλά επιτάχυνση στον τεράστιο τομέα των υπηρεσιών της χώρας. Ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Μάιο στις 51,0 μονάδες έναντι των 51,1 που ανέμεναν οι αναλυτές και των 51,1 μονάδων που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιαπωνία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% τον Απρίλιο, λιγότερο από το 15,3% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,36% ενώ  ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,93% στις 28.877 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.599 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, κατά 0,33% υποχωρούσε ο CSI στις 5.303 μονάδες, κατά 0,66% ο Hang Seng στις 28.929 μονάδες και κατά 0,26% ο ASX στις 7.404 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,32% στις 3.198 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v