Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» επέστρεψαν οι ασιατικές αγορές

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις στελεχών της Fed για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ και η στροφή της προσοχής στην οικονομική ανάπτυξη, επαναφέρουν τα θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές.

Ανακάμπτουν από το χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν τώρα την προσοχή τους στην οικονομική ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις ανησυχίες για μια βραχυπρόθεσμη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός πως χθες στελέχη της Fed, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Fed του Σέιντ Λούις James Bullard και ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας Robert Kaplan, κατέβασαν τους τόνους στην μέχρι τώρα επιθετική ρητορική τους σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,35% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 3% στις 28.853 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,41% ο Shanghai Composite στις 3.543 μονάδες, στις 5.091 μονάδες σταθεροποιείται ο CSI, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,72% στις 3.264 μονάδες και κατά 1,49% ο ASX στις 7.597 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 28.418 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v