Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Powell καθησύχασε τις ασιατικές αγορές

Καθησυχαστικός ο επικεφαλής της Fed για τα επιτόκια, τονίζοντας πως ο φόβος του πληθωρισμού από μόνος του δεν αρκεί για να οδηγήσει σε αύξηση τους.

Ηρεμία επικρατεί στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και τη χθεσινή κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ο οποίος καθησύχασε τους επενδυτές πως η κεντρική τράπεζα τω ΗΠΑ παρακολουθεί μεν τον πληθωρισμό όμως δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο Powell επανέλαβε τον στόχο της Fed για μια ευρεία ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και είπε πως ο φόβος του πληθωρισμού από μόνος του δεν αρκεί για να οδηγήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Νωρίτερα, τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν πως τα μέλη συμφώνησαν ότι τα μέτρα τόνωσης, ιδιαίτερα αυτά στις αναπτυγμένες οικονομίες, θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα «ταχύτερο του αναμενόμενου» ρυθμό ανάκαμψης για την Ιαπωνία και για άλλες οικονομίες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν οριακά στις 28.897 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,39% ο Shanghai Composite στις 3.571 μονάδες, κατά 0,67% ο CSI στις 5.156 μονάδες, κατά 0,41% ο Kospi στις 3.277 μονάδες και κατά 1,48% ο Hang Seng στις 28.728 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,55% στις 7.550 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v