Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι αγορές μετά το "σήμα" Fed πως δεν βιάζεται να προχωρήσει το tapering, ενώ η Κίνα προσπαθεί να καθησυχάει τους επενδυτές για τις ρυθμιστικές αλλαγές που επηρέασαν τις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας, ακινήτων και εκπαίδευσης.

Προσπάθεια ανάκαμψης στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και το «σήμα» που έστειλε η αμερικανική κεντρική τράπεζα πως δεν βιάζεται να προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αν και το γενικότερο κλίμα παραμένει εύθραυστο με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν αν θα μπορέσει το Πεκίνο να σταματήσει το πρόσφατο sell-off στις κινεζικές μετοχές.

Όπως μετέδιδε το Reuters, η Κίνα εντείνει τις προσπάθειες να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά την «άγρια» εβδομάδα που βίωσαν, λέγοντας σε ξένες χρηματιστηριακές και επενδυτικές τράπεζες να μην «υπερ-ερμηνεύουν» τις τελευταίες ρυθμιστικές αλλαγές που επηρέασαν τις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας, ακινήτων και εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ θετικές ειδήσεις έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο 1,2 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές πέρασε από μια πρώτη, κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίσημη διαβούλευσή του και την πιθανή έγκρισή του.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 1,9%  και κατά 0,7% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.775 μονάδες.

Κέρδη 1,5% για τον Shanghai Composite στις 3.411 μονάδες, 1,96% για τον CSI στις 4.853 μονάδες, ράλι 3,03% για τον Hang Seng στις 26.249 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,14% στις 3.241 μονάδες και κατά 0,53% ο ASX στις 7.690 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v