Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, και τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Νέας Ζηλανδίας.

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά από πέντε συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, ωστόσο παραμένουν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους. Έτσι, παρά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, οι περισσότεροι δείκτες κινούνται ανοδικά, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, και τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων καθώς η χώρα βρίσκεται σε lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,45% και κατά 0,67% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.609 μονάδες.

Κέρδη 0,97% για τον Shanghai Composite στις 3.480 μονάδες, 1,16% για τον CSI στις 4.893 μονάδες, 0,92% για τον Kospi στις 3.171 μονάδες, 0,9% για τον Hang Seng στις 25.987 μονάδες, ενώ ο ASX ενισχύεται οριακά στις 7.776 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v