Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Υπό πίεση ο τεχνολογικός κλάδος μετά το νέο νόμο που πέρασε το Πεκίνο για την προστασία των δεδομένων χρηστών. Η εξέλιξη της πανδημίας και οι κινήσεις της Fed παραμένουν στο επίκεντρο.

Το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Νοέμβριο και την χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με την αβεβαιότητα ως προς το ρυθμιστικό περιβάλλον της Κίνας να φέρνει για μια ακόμα ημέρα βαριές απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο, κυρίως στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το Πεκίνο πέρασε σήμερα έναν σημαντικό νόμο για την προστασία των data, ορίζοντας αυστηρότερους κανόνες ως προς το πώς συλλέγουν και χειρίζονται τις πληροφορίες των χρηστών τους οι εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Το κλίμα επιβαρύνεται παράλληλα από την εξέλιξη της πανδημίας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ασία λόγω της έξαρσης του στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού, αλλά και από το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αρχίσουν να περιορίζουν το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,04%, με πτώση 4,8% από την αρχή της εβδομάδας,  και 1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.002 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον επτά μηνών.

Πτώση 2% για τον Shanghai Composite στις 3.396 μονάδες, 2,8% για τον CSI στις 4.725 μονάδες, 2,7% για τον Hang Seng στις 24.634 μονάδες και 1,5% για τον Kospi στις 3.052 μονάδες, ενώ για τον ASX οι απώλειες περιορίζονται στο 0,22% στις 7.718 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v