Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 τροφοδότησε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση, ωστόσο εκτιμάται πως θα αποτρέψει τη Fed από το να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις σύντομα.

Η ανάκαμψη του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου σε συνδυασμό με τα θετικά νέα για τα εμβόλια στις ΗΠΑ και την άμβλυνση των ανησυχιών για το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει άμεσα σε περιορισμό των μέτρων στήριξης της οικονομίας, δημιουργούν θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 που προκαλεί το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα τροφοδότησε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση, ωστόσο δημιουργεί και ένα θετικό, καθώς εκτιμάται πως θα αποτρέψει τη Fed από το να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις σύντομα.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ έδειξαν πως η επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει ισχυρή, αν και «κατεβάζει ταχύτητα».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,3% και 1,04% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.780 μονάδες.

Κέρδη 1,16% για τον Shanghai Composite στις 3.517 μονάδες, 1,24% για τον CSI στις 4.895 μονάδες, 1,47% για τον Kospi στις 3.135 μονάδες και 1,86% για τον Hang Seng στις 25.573 μονάδες ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,19% στις 7.776 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v