Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στα κινεζικά χρηματιστήρια

Το Πεκίνο δίνει σήμα για νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και πολιτικές ευνοϊκές για τις κεφαλαιαγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη αύξηση αμερικανικών επιτοκίων μετά από τρία χρόνια. Στο επίκεντρο παραμένουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία.

Ισχυρή ανάκαμψη στα κινεζικά χρηματιστήρια

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Hang Seng μάλιστα να κάνει ράλι που ξεπέρασε και το 8%, με ισχυρή ανάκαμψη των τιμών κινεζικών τεχνολογικών μετοχών.

Νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κίνας άφησε να εννοηθεί πως το Πεκίνο σχεδιάζει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει την οικονομία και πως θα ανακοινώσει πολιτικές ευνοϊκές για τις κεφαλαιαγορές.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και τις αποφάσεις τις Fed για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων –που θα είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια-, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη τόσο στην κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα όσο και στις εξελίξεις στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κάνει άλμα άνω του 3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 1,64% στις 25.762 μονάδες.

Ράλι 7,82% για τον Hang Seng στις 19.862 μονάδες, 3,34% για τον Shanghai Composite στις 3.166 μονάδες και 4,23% για τον CSI στις 4.152 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,37% στις 2.657 μονάδες και 1,08% ο ASX στις 7.435 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v