Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,6%.

Από πλευράς τραπεζικών ειδήσεων, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια για να ανανεώσει τον επενδυτικό της κλάδο. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προσπαθεί να σταθεροποιήσει την πορεία της μετά από μια σειρά σκανδάλων και μηνύσεων. Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε 1%.

Επιπλέον θετικός είναι ο αντίχτυπος από δημοσιεύματα ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Μεγάλης Βρετανίας για το λογαριασμό του Brexit. Σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα ο τελικός λογαριασμός θα φτάσει κοντά στα 50 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, βελτιωμένο εμφανίζεται το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη να αυξάνεται στο 114,6, από 114,1 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος κινήθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων, καθώς διαμορφώθηκε στο 1,49, από 1,44 τον προηγούμενο μήνα, έναντι του 1,53 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Όπως μεταδίδει το Reuters, η ισχυρή άνοδος στις τιμές της Ενέργειας και των Τροφίμων οδήγησαν τον πληθωρισμό στο 1,8%, από 1,5% τον Οκτώβριο. Το νούμερο ήταν υψηλότερο από το 1,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα βαλλιστική δοκιμή την Τρίτη. Ο πύραυλος έφτασε κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας με το καθεστώς να υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμα και περιοχές στις ΗΠΑ. Ωστόσο η νέα βαλλιστική δοκιμή της Β. Κορέας δεν κατάφερε να επηρεάσει τις αγορές.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,26% στις 388 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,9% στις 7.393 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,02% στις 13.061 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 5.398 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 1,22% στις 10.267 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 22.325 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1% στα 57,39 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,8% στα 1.288 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1855 από 1,1841 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v