Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία άνοδος στις ευρωαγορές

Εβδομαδιαία κέρδη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρά τις σημερινές πιέσεις. Υποχωρεί το δολάριο. Απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ιταλικές εξελίξεις μετά την πρόβλεψη της Κομισιόν για μικρότερη ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Ιταλία θα στηρίξει τους βασικούς πυλώνες του δημοσιονομικού σχεδίου της παρά το αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση του, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τζιοβάννι Τρία σημείωσε ότι «αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση ασχολείται με τη σύνταξη της απάντησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά τα πιο αμφισβητούμενα σημεία του προϋπολογισμού. Ενας προϋπολογισμός του οποίου τους βασικούς πυλώνες θα επιβεβαιώσει η κυβέρνηση».

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ, η Fed μπορεί να κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Νοέμβριο, όπως άλλωστε αναμενόταν, ωστόσο, σημείωσε, αναμένει περεταίρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων.

Στο εταιρικό μέτωπο, πάνω από 20% ενισχύθηκα τα καθαρά κέρδη της Allianz το τρίτο τρίμηνο, με ώθηση από τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλισης και της διαχείρισης assets.

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,92 δισ. ευρώ από 1,57 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κινήθηκε αρνητικά κατά 1,8% σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου ανέμεναν μικρότερη πτώση κατά 0,3%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,37% στις 365 μονάδες ενώ στην εβδομάδα ενισχύθηκε 0,3%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,49% στις 7.105 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,02% στις 11.529 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 5.106 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,46% στις 9.134 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,88% στις 19.258 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1% στα 60,07 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 1,3% στα 1.209 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1327 δολ. από 1,1365 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v