Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Ιταλία και ΗΠΑ

Στο προσκήνιο οι αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και οι ιταλικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος του Eurogroup συναντά τον ιταλό υπουργό Οικονομικών σήμερα. Monte Dei Paschi, Allianz και Richemont δημοσιεύουν κέρδη.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς συνεχίζουν να παρακολουθούν το παγκόσμιο κλίμα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης κατά 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,6% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διολισθαίνει κατά 0,4%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο χάνει 0,7%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη 1%.

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ολοκληρώνοντας χθες τη διήμερη συνεδρίαση της διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 2% έως 2,25%, όπως αναμενόταν.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC).

Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα οδήγησε σε αρνητική κίνηση τη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι εταιρείες θα έχουν λιγότερο χώρο για μερίσματα.

Στην Ασία, η προοπτική για νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα πιέζει τα χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,1% και 1,05% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.250 μονάδες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι Monte Dei Paschi, Allianz και Richemont δημοσιεύουν κέρδη σήμερα.

Στο πολιτικό σκηνικό, παραμένει στο επίκεντρο η Ιταλία, μετά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη, οι οποίες δεν συμφωνούν με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του Eurogroup συναντά τον ιταλό υπουργό Οικονομικών σήμερα.

Οσον αφορά το Brexit, η βρετανική κυβέρνηση έχει σημαντικές συναντήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v